80279
Book
In basket
Żywienie człowieka. 1, Podstawy nauki o żywieniu / redaktor naukowy Jan Gawęcki. - Wydanie IV - 4. dodruk.. - Warszawa : PWN, 2023. - XX, [2], 714, [1] strona : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Omawia ewolucję sposobu odżywiania, pojęcia stosowane w nauce o żywieniu, relacje między człowiekiem jako konsumentem a żywnością, historię rozwoju nauki o żywieniu, jej cele i zadania, elementy fizjologii żywienia, energię i składniki odżywcze, wartość odżywczą i bezpieczeństwo żywności, racjonalizackę i ocenę żywienia ludności.
Availability:
Filia nr 1
All copies are currently on loan: sygn. 61 (1 egz.)
Filia nr 2
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Notes:
General note
W obrębie wydania dodruki 2023.
W dodrukach ISBN całości.
Bibliography, etc. note
Bibliografie przy rozdziałach. Indeks.
Target audience note
Dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
Funding information note
Zrealizowano ze środków w ramach Programu Wieloletniego „Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa”. Priorytet 1- Zakup nowości wydawniczych do bibliotek publicznych. Płatne ze środków finansowych Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again