80279
Książka
W koszyku
Żywienie człowieka. 1, Podstawy nauki o żywieniu / redaktor naukowy Jan Gawęcki. - Wydanie IV - 4. dodruk.. - Warszawa : PWN, 2023. - XX, [2], 714, [1] strona : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Omawia ewolucję sposobu odżywiania, pojęcia stosowane w nauce o żywieniu, relacje między człowiekiem jako konsumentem a żywnością, historię rozwoju nauki o żywieniu, jej cele i zadania, elementy fizjologii żywienia, energię i składniki odżywcze, wartość odżywczą i bezpieczeństwo żywności, racjonalizackę i ocenę żywienia ludności.
Status dostępności:
Filia nr 1
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Filia nr 2
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
W obrębie wydania dodruki 2023.
W dodrukach ISBN całości.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografie przy rozdziałach. Indeks.
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
Uwaga dotycząca finansowania
Zrealizowano ze środków w ramach Programu Wieloletniego „Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa”. Priorytet 1- Zakup nowości wydawniczych do bibliotek publicznych. Płatne ze środków finansowych Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej